Ιρλανδικά Σέττερ στο μπεκατσίνι

Ιρλανδικά Σέττερ στο μπεκατσίνι
2o Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Ιρλανδικά Σέττερ στο Μπεκατσίνι, 2ο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα

Στις 13 Ιουλίου 2019, με μεγάλη χαρά ενημερώθηκα ότι θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για Ιρλανδικά Σέττερ στο μπεκατσίνι. Η  φετινή τοποθεσία, οι βάλτοι γύρω από την περιοχή του Claregalway Co Galway της Ιρλανδίας στις 16 και 17 Οκτωβρίου. Ενημέρωσα φίλους και λάτρεις της φυλής και αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε για δεύτερη φορά, το γεγονός από κοντά. Ο Παναγιώτης Θάνος, ο Νίκος Στέφος (Ντάλας), ο Παναγιώτης Λιμπανοβνός και φυσικά ο υπογράφων ήταν η ομάδα από την Ελλάδα.

Κλείσαμε τα εισιτήρια μας, προετοιμάσαμε τα σακίδια και στις 14 Οκτωβρίου βρισκόμασταν στο αεροπλάνο για το Δουβλίνο. Φτάσαμε στις 18:00 το βράδυ, νοικιάσαμε ένα αυτοκίνητο και οδηγήσαμε μέχρι το Roseville House στην περιοχή Ahascragh Ballinasloe, το οποίο ήταν το φετινό μας κατάλυμα.

Φτάνοντας αντικρίσαμε ένα πανέμορφο παραδοσιακό ιρλανδικό σπίτι, όπου μας περίμεναν οι φίλοι μας. Αφήσαμε τα πράγματα και πήγαμε στην παμπ δίπλα στο σπίτι για να πιούμε μερικές μπύρες για χαλάρωση.

Την επόμενη μέρα φάγαμε το πρωινό μας γρήγορα, ώστε να μην χάσουμε την πρωινή ενημέρωση. Στη συνέχεια πήγαμε στο Newbridge Social Center για αναμνηστικές φωτογραφίες και αναχωρήσαμε όλοι μαζί για τους βάλτους. Ήρθε η ώρα για να απολαύσουμε τα Ιρλανδικά Σέττερ στο μπεκατσίνι.

Ανακοινώθηκαν οι λίστες με τα σκυλιά που επρόκειτο να αγωνιστούν σε τρεις ομάδες (η τρίτη ομάδα ήταν για αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος) και ξεκινήσανε για τους βάλτους, η κάθε μία για τη θέση της.

Ακολουθήσαμε μία από τις δύο ομάδες στους βάλτους, προετοιμαστήκαμε γρήγορα, πήραμε τα σκυλιά και αρχίσαμε το περπάτημα.

Το μέρος ήταν εξαιρετικό, με λίγη βροχή κατά διαστήματα. Όλα τα σκυλιά είχαν πολλές ευκαιρίες να συναντήσουν μπεκατσίνια και να μας δείξουν τις ικανότητες τους και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται αυτό το συγκεκριμένο θήραμα. Δυνατά, γρήγορα σκυλιά και με καλή αίσθηση του θηράματος, μας έδειξαν ότι γνωρίζουνε καλά τα μπεκατσίνια. Για άλλη μια φορά πιστοποίησαν ότι τα ιρλανδικά σέττερ γεννήθηκαν για το κυνήγι, για αυτό το θήραμα ακόμη και σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο έδαφος. Το περπάτημα στους βάλτους είναι αρκετά κουραστικό για εμάς και τα σκυλιά, αν και περπατάς σε επίπεδο έδαφος και όχι σε βουνό, όπως συνηθίζουμε στην Ελλάδα.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω εδώ ότι παρόλο που αυτή ήταν η δεύτερη φορά που βρισκόμασταν στα ιρλανδικά τέλματα για μπεκατσίνια, εντυπωσιαστήκαμε για δεύτερη φορά. Με την ολοκλήρωση των ζευγαριών, συγκεντρωθήκαμε και οι τρεις ομάδες για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρώτης ημέρας και πήραμε το δρόμο προς επιστροφή για το σπίτι.

Το επίσημο δείπνο για το τρέχον έτος ήταν στο ARCHES HOTEL, στην περιοχή του Galway.

Φάγαμε δείπνο στις 21:00 και συνεχίσαμε στο μπαρ του ξενοδοχείου, όπου συζητήσαμε τις εντυπώσεις μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κουρασμένοι αλλά χαρούμενοι πήγαμε για ύπνο, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη δεύτερη μέρα.

Η νύχτα πέρασε και είχαμε το πρωινό μας γρήγορα, και φύγαμε για τους βάλτους. Ακολουθήσαμε ξανά τους ίδιους κριτές για να δούμε τα υπόλοιπα σκυλιά. Πολλά μπεκατσίνια, περισσότερα από την πρώτη ημέρα. Όλα τα σκυλιά είχαν ευκαιρίες για να αποκτήσουνε βαθμούς. Ορισμένα σκυλιά πήραν βαθμούς, μερικά όχι. Το θέαμα, ωστόσο, ήταν εξαιρετικό. Έπειτα από την ολοκλήρωση όλων των σκυλιών οι διαδρομές, συγκεντρωθήκαμε όλοι για τα τελικά αποτελέσματα. Οι νικητές ανακοινώθηκαν, τα βραβεία δόθηκαν στους νικητές και πήραμε το δρόμο προς το σπίτι.

Δεν θα σας κουράσω αναφέροντας σας τα αποτελέσματα, επειδή όλα ανακοινώνονται στην επίσημη σελίδα του συλλόγου και σε όλα τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Το απογευματάκι περπατήσαμε στην όμορφη πόλη του Athlone, δειπνήσαμε σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο και καταλήξαμε για ένα ποτό στην παλαιότερη παμπ του κόσμου.

Συμπερασματικά, θα ήθελα να πω ότι ήταν και πάλι μια εμπειρία ζωής. Ευγενικοί άνθρωποι, φιλόξενοι, πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν και πάντα με το χαμόγελο στο πρόσωπο τους. Η οργάνωση στο σύνολο της εκδήλωσης, από την αρχή μέχρι το τέλος, ήταν και πάλι εξαιρετική. Φυσικά και δεν μπορώ να παραλείψω να αναφέρω το πόσο καλό ήταν το σπίτι που μείναμε, της Mary Tracy και του συζύγου της Bill, σε όλες του τις πτυχές (καθαριότητα, εξυπηρέτηση κ.τ.λ.).

Χορηγός ολόκληρης της εκδήλωσης, ήταν για άλλη φορά ο κ. Bill Connolly (Chief Operations Officer) της εταιρείας τροφών Red Mills, ο οποίος επίσης συμμετείχε με πολύ καλά σκυλιά.

Τέλος, πολλά συγχαρητήρια στο Διεθνές IRSC για την εξαιρετική δουλειά και όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το γεγονός για δεύτερη φορά.

Δείτε επίσης

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πρακτικού Κυνηγιού 2022 – Ιρλανδικά Σέττερ
Ετοιμαστείτε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πρακτικού Κυνηγιού του 2022 Ιρλανδικών Σέττερ στις 09 με 11 Σεπτεμβρίου στην Ιταλία.
Ακύρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2022 στην Πέρδικα
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022 στην Πέρδικα​ από το σύλλογο Irish Red Setter της Ιρλανδίας δεν θα πραγματοποιηθεί το 2022.
irishspring-moncenz-2021
Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πέρδικας 2021 ύστερα από αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί με τον ιό Covid 19, ανακοινώθηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε φέτος (2021).
Τερέν του Ανοιξιάτικου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιρλανδικών Σέττερ – Γαλλία
Ακυρώνεται το πρωτάθλημα Ιρλανδικών «Printemps Irlandais» 2020 λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη.